Ανελκυστήρες ΑΜΕΑ - Εγκατάσταση ασανσέρ, Kleemann ασανσέρ - Alexiou Group
Αναβατόρια ΑΜΕΑ

Αναβατόρια ΑΜΕΑ

Τα Αναβατόρια ΑΜΕΑ συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας καθώς και την αυτονομία τους, βοηθώντας στην αύξηση της κινητικότητάς τους με τις κατάλληλες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και άριστης ασφάλειας.

Όλες οι κτιριακές δομές και εγκαταστάσεις, είτε σε δημόσιους, είτε σε ιδιωτικούς χώρους θα πρέπει να προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση στις μετακινήσεις των ανθρώπων με κινητικές δυσχέρειες, κάνοντας λίγο πιο εύκολη την καθημερινότητά τους.

Τι πρέπει να γνωρίζεις για τα Αναβατόρια ΑΜΕΑ;

Πολύ σημαντικό είναι να τονίσουμε εξ αρχής πως για να θεωρηθεί ένα αναβατόριο προσβάσιμο από ΑΜΕΑ, δεν αρκεί να έχει μόνο το ίδιο όλες τις προδιαγραφές, αλλά θα πρέπει και ο περιβάλλοντας χώρος (διάδρομος, πλατύσκαλο, κτλ) να είναι επίσης κατάλληλος για ΑΜΕΑ.

Η κίνηση των αναβατορίων πρέπει να είναι ομαλή χωρίς απότομες επιταχύνσεις και επιβραδύνσεις. Όταν δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί με κεκλιμένο επίπεδο η υψομετρική διαφορά σε ήδη διαμορφωμένο εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, τότε προχωράμε σε μελέτη του χώρου για την εγκατάσταση αναβατορίου κατακόρυφης κίνησης ή αναβατορίου κλίμακος.

Ποια είναι τα συστήματα για ΑΜΕΑ που τοποθετούμε;

Αναβατόριο ΑΜΕΑ

Αναβατόριο ΑΜΕΑ
Το Vertiplat είναι ένα υδραυλικό αναβατόριο, που διευκολύνει την πρόσβασή των ατόμων με κινητικά προβλήματα σε κτίρια όπου η εγκατάσταση ή η χρήση ενός ανελκυστήρα δεν είναι εφικτή. Μπορεί να εγκατασταθεί σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Η μέγιστη διαδρομή φτάνει τα 7 μέτρα (μέχρι 3 στάσεις), ενώ το ωφέλιμο φορτίο έως 300 κιλά. Επίσης, μπορεί να τοποθετηθεί θάλαμος από συνδυασμό αλουμινίου, βαμμένης λαμαρίνας και plexiglass, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε έργου.

Ανελκυστήρας σκάλας με κάθισμα

Ανελκυστήρας σκάλας με κάθισμα
Ο ανελκυστήρας σκάλας με κάθισμα StairLIFT έχει σχεδιαστεί ειδικά για άτομα όλων των ηλικιών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ανάβασης σε σκάλες. Παρέχει μεγάλη ευελιξία, καθώς μπορεί να εγκατασταθεί σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, με ευθεία ή κυκλική διαδρομή.  Είναι σημαντικό να επισημάνουμε εδώ, ότι ο συγκεκριμένος μηχανισμός κατασκευάζεται αποκλειστικά για τη σκάλα του κάθε έργου.

Ανελκυστήρας σκάλας για αμαξίδιο

Ανελκυστήρας σκάλας για αμαξίδιο
Ο ανελκυστήρας σκάλας για αμαξίδιο StairLIFT, επιτρέπει στους χρήστες αμαξιδίων ΑΜΕΑ να προσεγγίσουν αυτόνομα οποιοδήποτε κτίριο όπου η εγκατάσταση ή η χρήση ενός ανελκυστήρα δεν είναι εφικτή. Το σύστημα τοποθετείται πλησίον την σκάλας, ενώ υπάρχει δυνατότητα να εγκατασταθεί σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι ο συγκεκριμένος μηχανισμός κατασκευάζεται αποκλειστικά για τη σκάλα του κάθε έργου.

AMEA Αναρριχητής σκάλας

Αναρριχητής σκάλας
Ο αναρριχητής σκάλας Roby T09 είναι ένας αξιόπιστος μηχανισμός, πλήρως εναρμονισμένος με τις Ευρωπαϊκές οδηγίες για τα ανυψωτικά μηχανήματα, ο οποίος εγγυάται την άνετη και ασφαλή μετακίνηση ενός αναπηρικού αμαξιδίου, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι δεν έχει την απαίτηση σταθερής εγκατάστασης στο χώρο, κάτι το οποίο το καθιστά εύκολα μετακινήσιμο.

Ενδιαφέρεστε για εγκατάσταση συστήματος ΑΜΕΑ;

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να σας ενημερώσουμε πως αν επιθυμείτε να εγκαταστήσετε αναβατόριο για ΑΜΕΑ σε υπό σχεδίαση κτίριο, είναι ωφέλιμο να επικοινωνήσετε μαζί μας, ώστε να σας παρέχουμε τις κατάλληλες οδηγίες σχεδιασμού του φρεατίου.

Αν πρόκειται για υφιστάμενο κτίριο, θα χρειαστεί να πραγματοποιήσουμε διαστασιολόγηση του χώρου και να σας δώσουμε την καλύτερη λύση για την εγκατάσταση του ανελκυστήρα.

Στο Τεχνικό Γραφείο Alexiou Group με μελέτη και προσεκτικό σχεδιασμό, ακολουθώντας τις πιο αυστηρές οδηγίες της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής νομοθεσιας βρίσκουμε τη βέλτιστη λύση για την ικανοποίηση των πελατών μας.

Share